Kitaristi ja koulun opettaja Michael Korte

 Musiikki on aina ollut vahvasti läsnä elämässäni. Perheeni on aina ollut musikaalinen ja olemme kotonani soittaneet paljon musiikkia yhdessä. Isäni soitti ja soittaa yhä kitaraa, ja hän inspiroi minua myös ottamaan kitaran käteeni.  En sentään syntynyt kitara kädessä, mutta olen soittanut sitä nyt yli 25 vuotta.  Ja miksi soitan juuri kitaraa? No, kuulostaahan kitara nyt vaan ihan hemmetin hyvältä!

Kitara on myös intohimoni, ja päätin vuosia sitten että haluan tehdä siitä itselleni myös ammatin. 

Puhutko vähän englantia?

Olen kotoisin Saksasta ja muutin Suomeen 2018. Opiskelen yhä Suomea, ja puhunkin sitä jo hyvin, mutta opetan Englanniksi. Jos nyt mietit, että voi ei, et osaa englantia, niin huoli pois, pärjäät ihan varmasti vaikka et puhuisi päivittäin englantia. Meillä kaikilla on yhteinen kieli tunneilla- KITARA.

Aika hyvä diili, opit soittamaan kitaraa ja puhumaan paremmin englantia!

En ikinä unohda tätä biisiä

Ja miten tämä biisi ja bändi vaikuttikaan tulevaisuuteeni

Kun olin 13-vuotias, isäni opetti minulle akustista kitaraa ja minulla oli myös toinen opettaja, joka opetti minulle sähkökitaraa. Sähkökitaraopettajani näytti ja opetti minulle nuotteja ja riffejä eräästä kappaleesta. En ikinä tätä kappaletta ja kuinka soittaa se! 

Vaikka osasin soittaa biisin, olin kuitenkin unohtanut sen nimen ja kenen bändin biisi se oli? Kun olin 19 vuotias, otin uudestaan tunteja tältä samalta opettajalta. Kysyin ensimmäisenä, mikä oli se kappale minkä hän opetti minulle aiemmin? 

-Se oli Sentencedin  Bleed-

Sentenced vei mennessään

Miika Tenkulan soittaminen iskee suoraan sydämeen. Hänen kykynsä säveltää musiikkia on uskomaton! Tenkula on aivan omaa luokkaansa kitaristina, joka osaa välitää tunnetiloja soittaessaan. Esimerkki, jos hän tekisi kappaleen lumisesta maisemasta, kuulija tietää sanomattakin mistä biisissä on kyse kun Miika soittaa sen kitaralla. Harmi, etten koskaan nähnyt Sentencediä livenä, mutta onneksi heidän musiikkinsa elää yhä vahvasti.

Miika Tenkula on syy miksi inspiroiduin Sentecedin musiikista niin paljon. Ja miksi inspirooiduin kitarasta.

Minulla oli Saksassa koulukaveri kuka myös piti Sentencedistä ja hänen kanssaan soitimme yhdessä sitä paljon. En silloin olisi uskonut, että muutan Suomeen 2018 ja että minulla oma bändi Suomessa joka soittaa vain ja ainoastaan Sentencedin biisejä. Syntyi Elinkautinen, ja voi pojat mihin se bändi minua vei!

The Northernmost Sentenced Tribute Band

Elinkautinen since 2019

Perustin bändin koska halusin saada enemmän irti Sentencedin musiikista. Minulle ei riittänyt enää pelkkä kuuntelu, vaan halusin päästä sisään ja tuntea sen musiikin. Ja halusin bändin, joka soittaa vain ja ainoastaan heidän biisejään.

Lokakuussa 2023 olimme keikalla Bar Hönössä Tampereella. Tällä keikalla oli uskomaton tunnelma ja yleisö oli aivan haltioissaan. Yleisössä oli mukana Miika Tenkulasta kertovan kirjan kirjailija Nefertiti Malaty . Keikan jälkeen hän pyysi meitä esiintymään kirjajulkkareihin Helsinkiin sekä Muhokselle.  Nämä keikat ovat olleet tähän mennessä elämäni hienoimpia ja ikimuistoisempia.  Varsinkin Muhos- Sentencedin kotikaupunki, sanat eivät riitä kuvailemaan sitä tunnelmaa.

Pieni pätkä Bar Loosesta kirjajulkkareista

Jos olet myös Sentenced fani, niin käy tutusumassa Elinkautinen kotisivuihin, niin tiedät koska seuraava keikka on

Olen ollut oppimassa maailman parhailta

Olen käyttänyt tuhansia euroja oman osaamiseni kehittämiseen, ja nämä sijoitetut eurot ovat olleet elämäni parhaimpia sijoituksia. Haluan itse olla parempi kitaristi ja kehittää tekniikoitani jatkuvasti. Ja mikä on minulle opettajana vielä tärkeämpää on se, että pystyn opettamaan kaiken osaamiseni sinulle. On eri asia osata ainoastaan käyttää kitarajumalten tekniikoita, kuin se että ne osaa myös opettaa muille, ja vieläpä oikotiellä!

Sinua on opettamassa koulutettu opettaja, sertifioitu Geometric Guitar Teaching Method:ssa © and Rapid Results Guitar Training:ssa ©, joten voit olla varma, että saavutat sen mitä olet aina toivonut saavuttavasi ja enemmän.

Tässä lavalla voisit olla myös sinä

Usko unelmiisi, mutta varo mitä toivot, ne voivat toteutua. Minä uskoin ja uskon omiini, ja kuinka kävi?  Olipa unelmasi mikä tahansa kitaran kanssa, autan sinut sinne. 

Minulla on myös perhe itsellä, ja silti olen mahdollistanut tämän kaiken. Elämään kuuluu ja mahtuu monenlaista, ja silti kitara pysyy mukana. Järkevällä ja systemaattisella harjoittelulla saadaan tuloksia, eikä sinun tarvitse harjoitella 5 h päivässä onnistuaksesi.

Kiinnostuitko? Tule ilmaiselle esittelytunnille

Ilmainen esittelytunti ei sido sinua mihinkään. Täytä tästä yhteydenottolomake ja varaa itsellesi sopiva soittoaika.  Jutellaan ensin puhelimessa ja tutustutaan hieman.  Sovitaan puhelussa ajankohta esittelytunnille.